Sklep korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Sprawdzone przepisy

Od święta i na co dzień. Ileż to jest okazji, by przygotować smaczne i zdrowe potrawy, które zachwycą domowników i gości. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi Sprawdzonymi Przepisami. Znajdziecie tu doskonałe receptury, które pozwolą Wam przygotować potrawy na gorąco, na zimno, ciasta, desery i wiele innych pyszności. Podpowiemy, których akcesoriów kuchennych użyć do przygotowania poszczególnych potraw by wyszły idealnie, a praca w kuchni była przyjemnością. W tym dziale znajdziecie przepisy zarówno kucharzy zawodowców, jak i amatorów- pasjonatów. Zachęcamy do dzielenia się z nami swoimi Sprawdzonymi Przepisami.

Barszcz ukraiński z kapustą

18 października 2016
Barszcz ukraiński z kapustą

Smaczny, lekko kwaskowaty barszcz ukraiński czyli taki jaki najbardziej lubię. Barszcz zawiera całe mnóstwo świeżych warzyw przez co jest nie tylko smaczny ale także bardzo zdrowy i pożywny. Można powiedzieć, że jest to idealny barszcz na jesienne obiady.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Minestrone zupa włoska

25 września 2016
Minestrone zupa włoska

Prosty sposób na pyszną włoską zupę włoską z dużą ilością świeżych warzyw a także z odrobiną białej fasoli. Ta zupa smakuje najlepiej teraz, późnym latem kiedy mamy pod dostatkiem całą gamę świeżych, zdrowych ale także kolorowych warzyw.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Przepis na ratatouille

4 września 2016
Przepis na ratatouille

Duża ilość świeżych warzyw, spora ilość zdrowych i aromatycznych ziół włoskich to podstawowe składniki tego pysznego dania. Wystarczy jedynie pokroić warzywa w mniejsze cząstki, chwilę podsmażyć a następnie już tylko doprawić ziołami, piec w piekarniku aby wreszcie jeść to zdrowe, włoskie danie.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Potrawka z cukinii i mięsa mielonego

6 sierpnia 2016
Potrawka z cukinii i mięsa mielonego

Potrawka z cukinii i mięsa mielonego jest znakomitą propozycją dla tych, którzy mają mało czasu na przygotowanie smacznego ale także sycącego obiadu. Całość przygotowuje się w kilkanaście minut, smakuje wyjątkowo a dodatek przyprawy kuchennej curry powoduje, że jest także bardzo zdrowa.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Szybki sernik na zimno z serków homogenizowanych

24 lipca 2016
Szybki sernik na zimno z serków homogenizowanych

Sernik to ciasto, które uwielbiają chyba wszyscy. Mi osobiście kojarzy się z domem rodzinnym, czasem spędzonym z najbliższymi, beztroskimi chwilami. Istnieje wiele odmian tego ciasta, wśród których znajdują się zarówno serniki na ciepło, jak i na zimno. Tradycyjna wersja na ciepło jest idealna na zimowe wieczory spędzane przy kominku, natomiast sernik na zimno, który osobiście lubię najbardziej, doskonale nadaje się do spożywania szczególnie w upalne dni. Dzisiaj chciałbym podzielić się z Wami bardzo ciekawym, a jednocześnie prostym przepisem, dzięki któremu będziecie mogli stworzyć świetne ciasto, które z pewnością zasmakuje zarówno Wam, jak i Waszym znajomym. Jest to sernik na zimno z serków homogenizowanych. Z racji tego, że akurat trwa w najlepsze sezon na jagody, pozwoliłem sobie przyrządzić go własnie z wykorzystaniem tych pysznych owoców. Jeżeli lubicie proste, szybkie i przede wszystkim smaczne ciasta, sernik z serków homogenizowanych z pewnością przypadnie Wam do gustu. Zachęcam do wykorzystania go szczególnie latem, sprawdza się idealnie.

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Bób duszony w śmietanie

17 lipca 2016
Bób duszony w śmietanie

Każdy kto lubi bób ogromnie cieszy się początek sezonu. Oczywiście jako podstawowe danie z bobu - to bób smażony z cebulką, kiełbasą lub boczkiem. Równie smaczne są zupy kremy z bobu takie ja ta ale można, dla odmiany, przygotować bób duszony w śmietanie.

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Ryż z zielonym groszkiem

10 lipca 2016
Ryż z zielonym groszkiem

Świeży, bowiem prosto z działki zielony groszek z odrobiną boczku wędzonego, który dodaje naprawdę pysznego aromatu i do tego ryż aby danie było i sycące ale także lekkie, czyli idealne na ciepłe letnie dni. Ta potrawa znakomicie nadaje się zarówno na smaczny obiad jak również na wczesny podwieczorek.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Pyszna zupa szczawiowa

7 lipca 2016
Pyszna zupa szczawiowa

Pamiętam jak chodziłem i zbierałem szczaw, żeby babcia mogła zrobić zupę. Teraz nie muszę zbierać na łące, ponieważ mam kilka rządków zawsze świeżego szczawiu na działce. Mam tylko po to aby móc wyczarować w kuchni proste, ale niezwykle smaczne przepisy tak jak ta pyszna zupa ze szczawiu

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Rzodkiew biała surówka

4 lipca 2016
Rzodkiew biała surówka

Zdrowa i biała rzodkiew może trudno dostępna ale za to fantastyczna w smaku ale także pełna wartościowych składników odżywczych, dlatego jeżeli mam taką możliwość sporządzam z niej sałatki i surówki. Tym razem biała rzodkiew z marchewką i odrobiną szczypiorku.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Kalafior zapiekany z szynką i serem

29 czerwca 2016
Kalafior zapiekany z szynką i serem

Pyszny świeży kalafior. Uwielbiam to warzywo nie tylko ze względu na smak ale także na ogromne możliwości jakie daje w kuchni. Można sporządzać pyszne sałatki, jeszcze lepsze zupy czy wspaniale zapiec w piekarniku. Dlatego tym razem polecam kalafiora zapiekanego z szynką i serem pod sosem pomidorowym.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Zupa pomidorowa z kalafiorem

22 czerwca 2016
Zupa pomidorowa z kalafiorem

Uwielbiam pożywne i zdrowe zupy z warzyw, stąd też tym razem polecam tę gęstą zupę pomidorową z kalafiorem i dużą ilością przyprawy curry. Zupa jest lekko pikantna, ale za to niezwykle smaczna a dzięki przyprawie curry (o czym więcej tutaj) także bardzo zdrowa.

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Naleśniki z serem i truskawkami

19 czerwca 2016
Naleśniki z serem i truskawkami

Pyszny słodki ser z dodatkiem skórki z cytryny z lekkim posmakiem wanilii a do tego duża ilość pysznych truskawek. Tak, właśnie naleśniki z serem i truskawkami zrobione według tego przepisu są wyjątkowo smaczne, słodkie i aromatyczne.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Przepis na zupę botwinkę

11 czerwca 2016
Przepis na zupę botwinkę

Tradycyjny smak botwinki przygotowanej na mięsnym bulionie z młodymi ziemniakami, odrobiną marchewki a także z dużą ilością koperku sprawi, że z tego przepisu będziesz korzystać wielokrotnie. Jeżeli jedna zupę botwinkę zabielisz odrobiną kwaśnej śmietany uzyskasz nie tylko głęboki smak ale także piękny kolor.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Chłodnik z nowalijek

4 czerwca 2016
Chłodnik z nowalijek

Własne warzywa to ogromna możliwość eksperymentowania w kuchni, bowiem ile razy można jeść tę samą sałatkę lub kanapkę z rzodkiewką. Dlatego tym razem zamiast tradycyjnych młodych ziemniaków z młodym koperkiem i kwaśnym mlekiem, postanowiłem rozszerzyć smak kwaśnego mleka właśnie o śwież nowalijki, czyli sałatę, szczypiorek a także rzodkiewkę czyli proponuję wiosenny chłodnik z nowalijek.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Placuszki z rabarbarem

30 maja 2016
Placuszki z rabarbarem

Lekko kwaśny rabarbar połączony z miodem. Idealne połączenie dwóch składników które stanowią prosty sposób na przygotowanie słodkiej przekąski która uzupełniona odrobiną kwaśnej śmietany będzie dobrym sposobem na niedzielny deser.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Knedle serowe z truskawkami

22 maja 2016
Knedle serowe z truskawkami

Truskawki to ogromne możliwości jeżeli chodzi o przygotowywanie smacznych dań w kuchni. Oprócz ciast, pierogów czy serników warto także chodź raz przygotować knedle. Tym razem przepis na ciasto z serem a do truskawek dodałem odrobinę kardamonu,  tak dla "podkręcenia" smaku.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Koperkowa zupa

30 marca 2016
Koperkowa zupa

Bez wątpienia delikatny bulion drobiowo-warzywny wraz z pęczkiem świeżego koperku powoduje, że ta zupa jest wyjątkowo smaczna a zarazem wyjątkowo wiosenna. Jeżeli jeszcze koperek podsmażymy na maśle i wydobędziemy z niego cały smak i aromat - to równie smaczna będzie ta zupa.

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Biała kiełbasa na Wielkanoc

20 marca 2016
Biała kiełbasa na Wielkanoc

Smaczna, soczysta i niezwykle aromatyczna biała kiełbasa na Wielkanoc wychodzi z tego właśnie przepisu. Zasługą jest powolny czas parzenia ale także duża ilość ziół jakie są używane do przygotowania kiełbasy. Smak tak pieczonej białej kiełbasy uzupełnia również pieczona pietruszka.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Przepis na wątróbkę z cebulą

18 marca 2016
Przepis na wątróbkę z cebulą

Smaczna, kremowa brukiew podana z niezwykle smaczną konfiturą z białej cebuli - to już jest idealne połączenie smaków ale także zapowiedź niezwykle zdrowego dania. Do tego proponuję jeszcze wątróbkę, która zawiera niezwykle duże ilości łatwo przyswajalnego żelaza. To danie jest faktycznie niezwykle smaczne ale także wyjątkowo zdrowe.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy

Zupa gulaszowa z brukwią

28 lutego 2016
Zupa gulaszowa z brukwią

Skoro kończy się zima to najwyższa pora aby w codziennej diecie wykorzystać przechowywane warzywa korzeniowe. Jednym z takich warzyw jest pyszna ale też niezwykle zdrowa, chociaż lekko zapomniana brukiew. Oprócz brukwi w tej zupie gulaszowej jest też trochę niezwykle mięsa kruchego mięsa wieprzowego.

 

Czytaj dalej…

Brak komentarzy
Strony:
[1] [2] [3] [4] [5] [6] Następna »